Egy régi, antik páncélszekrény minden bizonnyal csodás dísze lehet irodánknak vagy otthonunknak, kivéve persze ha bosszúságot okoz…..


Az alábbi képeken látható antik Wertheim páncélszekrényhez az évek során 3x! kellett kivonulnunk, ugyanis 2x bezárták a kulcsot a páncélba, legutoljára pedig a zárszerkezet kopása miatt keletkezett olyan holtjáték az alkatrészek között ami a nyithatatlanságot okozta.


De hogyan is tudja valaki bezárni a kulcsot a páncélszekrénybe? Nos, ennél a fajtánál még a zárnyelveken kívül egy extra csapdanyelv is beépítésre került a zárszerkezetbe, ami hasonló az ajtózárakon található kilincsnyelvhez, azzal a különbséggel hogy kilincs itt bizony nincs, és ugyan úgy mint mondjuk a gombos ajtókilincseknél, itt is a kulcs elfordításával kell a nyelvet visszahúzni a zárnyelvek nyitása után egy kis extra fordítással a kulcson. Elég ha figyelmetlenül letesszük a kulcsot az egyik polcra miközben pakolászunk majd becsukjuk az ajtót…… na de a pótkulcs? ja hát kérem, nem szabad egy kulcskarikán tartani őket 😉


Mindenesetre az ügyféllel megállapodtunk, hogy tekintve a szerkezet állapotát, illetve figyelembe véve hogy egy ilyen régi páncélszekrény már biztonságtechnikai értékkel nem igazán rendelkezik, ideje lecserélni egy újabb, a modern elvárásoknak megfelelő darabra.


Az ajtó belsején található matrica, mely jellemzően a gyártó kiállításokon kapott díjait mutatja be
És a bosszúságot okozó csapdanyelv